skip to Main Content

پروفرما چیست؟

پروفرما یا پیش فاکتور یکی از مهمترین اسناد تجاری و گمرکی می باشد. اولین اقدام جدی در یک معامله تجاری با صدور پروفرما انجام می گیرد. پروفرما درواقع يك توافق مقدماتي معتبر قرارداد فروش قبل از مبادله پول و كالا مي باشد. اطلاعات مندرج در يك پروفرما كه متعاقباً صورتحساب فروش (فاكتور) برمبناي آن صادر مي گردد، بايستي كليه شرايط و توافقات في مابين فروشنده و خريدار در آن درج شده باشد. در واقع پيش فاكتور سندي است كه به موجب آن فروشنده شرايط پيشنهادي فروش كالاي خودرا براساس قرار داد ويا توافق به عمل آمده به اطلاع خريدار مي رساند و خريدار پس از مطالعه و بررسي قرارداد و پيش فاتور و شرايط فروش مندرج در آن تصميم به خريد كالا گرفته و يا در خواست تغيير یا صلاح پيش فاكتور را مي نمايد.

نمونه پروفرما
نمونه پروفرما

پس از بررسی و ارزیابی ریسک و میزان قابل اعتماد بودن فروشنده , وارد کننده ازفروشنده یا صادر کننده می خواهد که لیست قیمت و شرایط پرداخت کالاهائی را که تولیدمی کند و یا نمایندگی توزیعش را دارد و مورد نیاز وارد کننده است , در اختیار اوقرار بدهد که به این عمل او استعلام قیمت یا inquiry گفته می شود. فروشنده در جواب ، قیمت مورد نظر خودش را می فرستد. در این جوابیه علاوه بر قیمت معمولاً نحوه ارسال کالا (یا همان شرایط مربوط اینکوترمز) و نحوه پرداخت (نقدی یا اعتباری) نیز اشاره می شود.

خریدار یا وارد کننده میتواند قیمت های مختلف را از فروشندگان مختلف گرفته و بررسی نماید که به این عمل او اصطلاحاً پیشنهاد قیمت یا offer گفته میشود که فقط نقش اطلاع رسانی را دارد و از اعتبار قانونی نزد بانک یا سایر مراجع برخوردار نیست. ممکن است خریدار قیمت و شرایط یکی از فروشندگان را بپذیرید و با او وارد مذاکره شود و در مرحله ای که مذاکرات نهایی شد از آن فروشنده درخواست می کنید تا پروفرم یا پیش فاکتور خود را بفرستد.
پروفرما (Performa-Invoice) یا صورتحساب قیمت قبل از تأئید خریدار و امضای فروشنده دارای اعتبار نمیباشد و استفاده ای برای خریدار ندارد مگر زمانی که نیاز به ارائه پروفرما به مقامات دولت در کشورش به منظور تحصیل مجوز واردات یا ارز خارجی برای پرداخت کالا داشته باشد.

صدور پروفرما Proforma Invoice

همانظور که گفته شد پروفرما  سندى است که در آن صادرکننده مجموعهٔ شرايط پيشنهادى خود را جهت صدور کالا يا کالاهائى معين به واردکننده اعلام مى‌دارد.

صدور پروفرما

چه اطلاعاتی باید در صدور پروفرما درج شود؟

از لحاظ مقررات ايران، پروفرما بايد معتبر و حاوى اطلاعات زير باشد:
– نام و نشانى پستى و تلگرافى و شماره‌هاى تلکس و تلفن فروشنده
– نام و نشانى سفارش‌دهنده
– شماره و تاريخ صدور
– مدت اعتبار
– مشخصات کامل و شمارهٔ تعرفهٔ گمرکى و در صورت استاندارد بودن کالا، شمارهٔ استاندارد و نام مؤسسه استاندارد مربوطه
– واحد اندازه‌گيري
– تعداد کالا
– قيمت کالا بر مبناء CFR، FOB و يا غيره
– قيمت کل کالا بر مبناء DFR، FOB و يا غيره
– نوع ارز
– وزن کالا (خالص يا ناخالص)
– مشخصات بسته‌بندى و علامت‌گذاري
– شرايط و مدت تحويل
– شرايط و نحوه وسيله و مبداء و مقصد حمل
– شرايط پرداخت
– اظهارات و تعهدات فروشنده مبنى بر صحت مندرجات پروفرما و اينکه قيمت‌ها مقطوع بوده و هيچ نوع معاملهٔ ديگرى در ارتباط با پيش‌فاکتور پيشنهادى که سفارش‌دهنده يا اشخاص ثالث در آن ذى‌نفع باشند، انجام نگرفته و نخواهد گرفت، به محض قبول پروفرما از جانب سفارش‌دهنده، قرارداد براساس شرايط مقرر در اين سند شکل مى‌گيرد.

%d9%86%d9%85%d9%88%d9%86%d9%87-%d8%b5%d8%af%d9%88%d8%b1-%d9%be%d8%b1%d9%88%d9%81%d8%b1%d9%85%d8%a7

لیست مواردی که بایستی در صدور پروفرما در نظر گرفته شود :

۱- نام , آرم تجاری ، آدرس ، شماره تلفن و فاکس شرکت فروشنده در قسمت سربرگ پروفرما .

۲- تاریخ پروفرما به طوریکه دقیقا مشخص باشد .

۳- شماره پروفرما , که یک شماره مربوط به شرکت فروشنده می باشد و نوع آن چندان مهم نیست .

۴- نام ، نشانی و شماره تلفن و فکس شرکت خریدار .

۵- مقدار، قیمت واحد و کل و شرح کوتاهی از کالا و توصیفی از کالای مورد نظر آورده می شود . مانند آلیاژ , رنگ , ابعاد , شماره مدل و … .

در ستون کمیت (Quantity) که به اختصار QTY نوشته می شود میزان کالا نوشته می شود . در این قسمت واحد کالا بایستی برای خریدار و فروشنده ثابت و مشخص باشد و سعی شود از واحدهای جهانی استفاده شود نه واحدهای محلی . مانند کیلوگرم , گرم , متر , سانتی متر , لیتر , متر مربع و متر مکعب .

در ستون قیمت واحد (Unit Price) که در آن قیمت یک واحد از کالا نشان داده می شود . در این قسمت بایستی ارز مورد نظر نیز به طور واضح نوشته شود .

ستون قیمت کل (Amount) که درآن ارزش کل هر کالا و یا خدمت نوشته می شود . (حاصلضرب مقدار در قیمت آن ) ودر زیر آن نیز این ستون جمع زده می شود .

۶- نحوه ارسال کالا (Shipment) که درآن بایستی وسیله حمل کالا مشخص گردد .(کشتی – قطار – جاده – هوایی)
۷- اینکوترمز : که درآن یکی از قراردادهای اینکوترمز آورده می شود .
۸- مبدا ومقصد حمل کالا .
۹- کشور سازنده (Origin) که کشور سازنده کالا مشخص می گردد .
۱۰-نحوه پرداخت پول (payment) : دراین قسمت نحوه پرداخت پول مانند: نقدی ، اعتبار اسنادی و … و زمان دقیق آن مشخص می گردد .
۱۱- تاریخ ارسال کالا (Shipment Date) : در این قسمت زمان ارسال و یا تحویل محموله دقیقا ذکر می گردد که معمولا چند روز پس از دریافت پول و یا گشایش اعتبار اسنادی می باشد .
۱۲- تاریخ انقضای پروفرما : پس از این تاریخ پروفرمای فعلی دارای اعتبار نمی باشد .
۱۳- شماره استاندارد کالا .
۱۴- نام بانک وادرس و شماره حساب جهت دریافت پول .
۱۵- شرکت حمل کننده در صورت توافق .
۱۶- نام داور و یا دادگاه برای حکمیت در صورت بروز اختلاف .
۱۷- مهر و امضا و نام فرستنده پروفرما .
۱۸- تعهدات فروشنده از قبیل ارائه خدمات پس از فروش ، تامین قطعــات یدکی ، نصب ، راه اندازی ، آموزش پرسنل ، تضمین کیفیت محصولات و تضمین خط تولید نصب شده قید شده باشد .
۱۹- قسم نامه: در این قسمت معمولا فروشنده تعهد مینماید که قیمتهای ذکر شده قیمتهای واقعی کالا و مطابق شرایط حال بازارو… میباشد که در غالب جملاتی چون متن زیر و در پائین صفحه آورده میشود.

This is to certify that this P/L is correct & true & that the quoted prices are in accordance with the existing market price & we confirm that there is no other transactions between us & purchaser in regard to this performa invoice.
۲۰-و…

– لازم به ذکر می باشد که برخی از موارد بالا مانند شماره های ۱۴ و ۱۵و ۱۶ و ۱۸ اختیاری می باشند .

 

شرکت بازارکوشان ایران با تجربه بیست ساله در صنعت فولاد و فلزات غیر آهنی و نمایندگی که از بسیاری از کارخانجات تولید آهن و فولاد اروپایی و خاور دور دارد شما را در اخذ پروفرما از این تولیدکنندگان همراهی می نماید و این اطمینان را به شما می دهد پروفرما صادر شده همه مشخصات فنی و بازرگانی شما را داشته باشد و ریسک شما به حداقل برسد.

برای اخذ پروفرما فولاد ، فلزات غیر آهنی ، شیر آلات و اتصالات درخواست خود را ثبت کنید تا در اسرع وقت از منابع اروپایی و آسیایی درخواست شما تامین گردد.

Back To Top